Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Bizalom a felhőalapú szolgáltatásokban Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

Magyarország a felhőszolgáltatások terén több szempontból is piacvezető a régióban, hazánkban elsősorban a költségcsökkentési vágy fűti a felhősítést. Bár a régió vállalatai rendszerint alacsonyabb szintekről indulnak, mint a leginkább felhőalapú szoftverkörnyezetre támaszkodó országokban, a fejlődésük sokkal gyorsabb, mint az érettebb piacoké. A régiónkban megkérdezett több mint 1200 cégvezető 76 százaléka nyilatkozta, hogy vállalata legalább egy felhőszolgáltatást használ, átlagosan pedig hat különböző üzleti terület is alkalmaz ilyen megoldásokat. Az eredmények arra utalnak, hogy a felhőalapú technológiák erősen befolyásolják a régiós üzleti környezetet, ugyanakkor a vállalatok előtt még hosszú út áll a teljes hasznosításig.

A digitálisan érett vállalatok ellenállóbbak a válsághelyzetekkel és piaci változásokkal szemben, ezért is tervezi Közép- és Kelet-Európa vállalatainak 61 százaléka, hogy a következő évben további üzleti területeken vezet be felhőalapú szolgáltatásokat. A megkérdezett menedzserek csaknem 70 százaléka tartotta fő kockázatnak az érzékeny adatok esetleges szivárgását, és a vállalat adataihoz való jogosulatlan hozzáférést. Az elmúlt néhány év megmutatta azt is, hogy a felhőbe mentés jelentheti a megoldást a kemény piaci verseny, az új munkavégzési formák és az új típusú gazdasági kihívások terén is. Magyarország a felhőszolgáltatások terén több szempontból is piacvezető a Közép- és Kelet-Európai régióban. A teljes IT-költségvetéshez képest nálunk fordítják a legtöbb pénzt felhőszolgáltatásokra. A felhőalapú megoldások elsősorban a számlázás és a tranzakciók (55 százalék), a biztonsági megoldások (54 százalék) és a projektmenedzsment (53 százalék) területén találhatók meg. 

2022/12.Megnyitás

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól idei decemberi lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető ITT.

Műszaki Magazin előfizetésMűszaki Magazin hírlevél feliratkozás

Naponta frissülő műszaki hírek online felületeinken: 

www.muszaki-magazin.hu | www.technokrata.huwww.iotmagazin.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában